Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Curtea Constituțională ar putea…

FOTO Curtea Constituțională ar putea semna un memorandum de colaborare cu Înalta Curte a Spaniei

Curtea Constituțională (CC) a R. Moldova ar putea semna un memorandum de colaborare cu Înalta Curte a Spaniei. Despre asta, potrivit reprezentanților CC, a discutat președinta Înaltei Curți, Domnica Manole, în cadrul unei vizite efectuate miercuri, 7 iulie, în Spania.

Potrivit notei emise, Președinta CC, Domnica Manole, a efectuat o vizită la Curtea Constituțională a Spaniei, unde a avut o întâlnire cu omologul ei, Președintele Juan José González Rivas. 

În cadrul vizite, cei doi magistrați au făcut schimb de idei despre cele două curți, au prezentat competențele acestora și au discutat posibila participare a Curții Constituționale a Republicii Moldova la întâlnirile cvadrilaterale anuale dintre Curtea Constituțională a Spaniei, Curtea Constituțională a Portugaliei, Curtea Constituțională a Italiei și Consiliul Constituțional francez. 

Tot în cadrul vizitei, s-au pus bazele semnării, în viitorul apropiat, a unui memorandum de colaborare între cele două curți, colaborare care presupune inclusiv vizite de studii ale judecătorilor constituționali și ale asistenților judiciari ai Curții din Moldova la Curtea din Spania. De asemenea, s-a abordat chestiunea accesului juriștilor de la Curtea din Moldova la biblioteca electronică a Curții spaniole.