Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Fiul fostului președinte Petru Lucinschi,…

Fiul fostului președinte Petru Lucinschi, dat în căutare de Poliția Română

Foto: ziuaconstanta.ro/

După ce la începutul lunii aprilie a fost condamnat definitiv în România la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și instigare la fals, Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte Petru Lucinschi, a fost anunțat în căutare de Poliția Română.

Potrivit unei informații publicate pe site-ul autorităților române, Sergiu Lucinschi este dat în căutare pentru executarea pedepsei.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, a exercitat asupra omului de afaceri Alexandru Horpoş, denunţător în cauză, acţiuni de constrângere, pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4 milioane euro, nedatorată de acesta din urmă.

De asemenea, în perioada decembrie 2014 – martie 2015, pentru a adăuga presiunii descrise un mijloc de constrângere şi mai puternic, în concordanţă cu cuantumul sumei respective, Lucinschi a pretins că are influenţă, prin intermediul unor persoane importante, asupra organelor judiciare implicate în instrumentarea unor cauze penale care-l priveau pe omul de afaceri.

Sub imperiul acestor constrângeri repetate, temându-se de repercusiunile unui eventual refuz în condiţiile în care acesta i-a arătat că ar putea influenţa atitudinea procurorului de caz, în schimbul „ajutorului’” promis, Lucinschi a pretins şi a primit de la omul de afaceri dreptul de creanţă asupra sumei de 2 milioane de euro, în forma unui contract fictiv de împrumut.