Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Dodon spune că i-a propus…

Dodon spune că i-a propus lui Stoianoglo să facă parte din Aparatul președintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat, în cadrul ediției din 2 decembrie a emisiunii „Politica” de la TV8, că i-a propus în această vară lui Alexandr Stoianoglo să-i fie consilier în domeniul juridic, dar acesta a refuzat, spunându-i că nu vrea să activeze în cadrul Aparatului președintelui.

Șeful statului spune despre noul procuror general că este „un profesionist cu literă mare” și că un mare avantaj al lui este că nu face parte din nicio „grupare” din cele care luptă între ele sistemul procuraturii.

„Sunt diverse clanuri între procurori și judecători. Acestea au fost formate în perioada lui Plahotniuc. Nu voi da nume. Acum, Plahotniuc nu mai este, dar ei au supărări unii pe alții. Unii au decis să se apropie de Maia Sandu și Andrei Năstase, care au crezut că sunt folosiți pentru curățarea sistemului, dar, practic, o grupare a folosit fosta guvernare pentru a lupta cu cealaltă grupare. Eu am spus că noi nu ne implicăm”, a subliniat șeful statului.

Potrivit acestuia, unii reprezentanții din domeniu ar fi încercat să împiedice alegerea lui Stoianoglo în funcția de șef al Procuraturii Generale.

Alexandr Stoianoglo a fost numit procuror general al Republicii Moldova la 29 noiembrie.

Foto: Ecaterina Alexandr, ZdG