Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   DOC/ Ordinul prin care Viorel…

DOC Ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, suspendat

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a suspendat marți, 24 decembrie, ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

O cerere în acest sens a fost depusă de către Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anchetat de procurorii anticorupție pentru îmbogățire ilicită.

Încheierea Judecătoriei Chișinău poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Morari a fost restabilit în funcție la 17 septembrie, prin ordinul procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, ,,ca urmare a tranzacției de împăcare amiabilă, în rezultatul acțiunii în contencios administrativ”.

La 9 decembrie, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat pentru o lună din funcție în legătură cu efectuarea unui control special, efectuat prin dispoziția procurorului general, Alexandr Stoianoglo, în cadrul PA.

În prezent, el activează în calitate de procuror în Secția unificare a practicii în domeniulreprezentării învinuirii îninstanțele de judecată din cadrul Direcției judiciare a Procuraturii Generale (PG)

Morari și-a dat demisia din funcția de șef al PA în luna aprilie, după zvonurile privind legătura acestuia cu omul de afaceri Andrei Tranga.