Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ „Igor Dodon este un…

DOC „Igor Dodon este un hoț”. Maia Sandu scapă de obligația de a dezminți informațiile făcute într-un briefing

Încă un proces intentat de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu este rezolvat de magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ). De această dată, Curtea a pus punct în cazul cererii de chemare în judecată prin care Dodon cerea obligarea contracandidatei sale în campania pentru prezidențiale să dezmintă unele declarații făcute.

Igor Dodon a cerut instanței ca Maia Sandu să vină cu dezmințiri. Mai exact, el a cerut ca Sandu să fie obligată să spună – „Dezmint afirmațiile expuse în cadrul emisiunii din 13 noiembrie 2020, precum că Igor Dodon este un hoț. Informația răspândită în cadrul briefing-ului este defăimătoare și lipsită de substract factologic”.

Cererea a fost depusă la 14 noiembrie la Judecătoria Chișinău, sediul Centru. Aceasta a ajuns la Curtea de Apel Chișinău, care la 3 decembrie a emis o încheiere prin care a declarat inadmisibilă acțiunea înaintată de Igor Dodon, pe motiv că acesta nu a adresat autorității publice competente o cerere prealabilă.

Invocând ilegalitatea acestei încheieri, la 4 noiembrie ea a fost contestată. Membrii CSJ au respins însă, la 9 decembrie, recursul acestuia, și au decis menținerea încheierea din 3 decembrie a Curții de Apel Chișinău, prin care cererea a fost declarată drept inadmisibilă.

Decizia din 9 decembrie este irevocabilă.


Igor Dodon a pierdut și procesul în care s-a plâns pe modul de finanțare și raportare a cheltuielilor în cadrul campaniei electorale de către Maia Sandu.