Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cererea de chemare în…

DOC Cererea de chemare în judecată depusă de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu, respinsă. CSJ pune punct procesului

Foto: Andrei Mardari

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au pus punct în cazul cererii de chemare în judecată depusă de Igor Dodon împotriva Maiei Sandu, cu privire la modul de finanțare și raportare a cheltuielilor în cadrul campaniei electorale de către Maia Sandu. Recursul ajuns la CSJ a fost declarat inadmisibil, astfel rămâne în vigoare hotărârea din 2 decembrie a Curţii de Apel Chișinău, prin care s-a respins acțiunea depusă de către Igor Dodon.

După ce cauza a fost remisă la rejudecare Curții de Apel, instanța a respins acțiunea depusă de Igor Dodon. Acesta însă a contestat hotărârea la Curtea Supremă de Justiție.

Printr-o încheiere dictată la 4 decembrie, CSJ a respins recursul depus de Dodon și a decis menținerea hotărârii din 2 decembrie a Curţii de Apel Chișinău, prin care s-a respins acțiunea depusă de acesta.

Încheierea este irevocabilă.

La 13 noiembrie Igor Dodon a sesizat Judecătoria Chișinău cu examinarea unei cereri de chemare în judecată împotriva Maiei Sandu. 

În cerere se spunea că, în „urma examinării unui exemplar al ziarului/buletinului informativ al concurentului electoral Maia Sandu, tipărit la 5 noiembrie 2020, în baza comenzii nr. 1165, la tipografia SRL „EditTiparGrup”,tirajul 200.000 de exemplare, a sesizat că este compus din 8 pagini A3, care este reprezentat din 4 pagini A3 (sau două foi A2) inserate una în alta” și că „persistă o bănuială rezonabilă, precum că în acțiunile concurentului electoral Maia Sandu sunt admise acțiuni contrare finanțării corecte a campaniei electorale”.

La 2 decembrie Curtea de Apel Chișinău a respins acțiunea depusă de către Igor Dodon, însă acesta a atacat-o la CSJ. La 4 decembrie, magistrații CSJ au respins recursul lui Dodon și au decis menținerea hotărârii din 2 decembrie a Curţii de Apel Chișinău, prin care s-a respins acțiunea depusă de către Igor Dodon.