Dosarul în care tatăl proaspătului procuror-șef adjunct al PA era cercetat penal a fost clasat
Ex-adjunctul procurorului general din anul 2013, Eugen Rusu, tatăl proaspătului procuror-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), Vitalie Rusu, a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care a fost învinuit de „abuz în serviciu” a fost clasat.
Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul-șef interimar al PA, Serghei Gavajuc, în urma unei solicitări de informație.
Potrivit lui Gavajuc, „cauza penală în care au fost examinate acțiunile lui Eugen Rusu, pe 15 iulie 2020 a fost clasată, concomitent fiind dispusă scoaterea de sub urmărire penală”.
Anterior, ZdG a scris că Eugen Rusu, fost adjunct la Procuratura Generală (PG), a fost sancționat disciplinar cu concediere din organele PG, după ce au fost depistate nereguli în activitate. În anul 2014, acesta a depus cerere de demisie, plecând din sistem.
Potrivit Anticoruptie.md, Eugen Rusu a fost acuzat de faptul că în anul 2011 ar fi încercat să își influențeze un subaltern pentru a depune tardiv un recurs la o hotărâre judecătorescă prin care a fost eliberat din detenție un bărbat condamnat pentru omor în Italia. Rusu a fost învinuit de „abuz în serviciu” și anunțat în căutare, după ce fostul șef adjunct de la Procuratura Generală a fost citat la audieri, dar nu s-a prezentat.
În anul 2013, ZdG a scris că Eugen Rusu deține un „imperiu imobiliar”.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.