Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul în care tatăl proaspătului…

Dosarul în care tatăl proaspătului procuror-șef adjunct al PA era cercetat penal a fost clasat

Foto: Anticorupție.md

Ex-adjunctul procurorului general din anul 2013, Eugen Rusu, tatăl proaspătului procuror-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), Vitalie Rusu, a fost scos de sub urmărire penală, iar dosarul în care a fost învinuit de „abuz în serviciu” a fost clasat.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurorul-șef interimar al PA, Serghei Gavajuc, în urma unei solicitări de informație.

Potrivit lui Gavajuc, „cauza penală în care au fost examinate acțiunile lui Eugen Rusu, pe 15 iulie 2020 a fost clasată, concomitent fiind dispusă scoaterea de sub urmărire penală”.

Anterior, ZdG a scris că Eugen Rusu, fost adjunct la Procuratura Generală (PG), a fost sancționat disciplinar cu concediere din organele PG, după ce au fost depistate nereguli în activitate. În anul 2014, acesta a depus cerere de demisie, plecând din sistem. 

Potrivit Anticoruptie.md, Eugen Rusu a fost acuzat de faptul că în anul 2011 ar fi încercat să își influențeze un subaltern pentru a depune tardiv un recurs la o hotărâre judecătorescă prin care a fost eliberat din detenție un bărbat condamnat pentru omor în Italia. Rusu a fost învinuit de „abuz în serviciu” și anunțat în căutare, după ce fostul șef adjunct de la Procuratura Generală a fost citat la audieri, dar nu s-a prezentat.

În anul 2013, ZdG a scris că Eugen Rusu deține un imperiu imobiliar”.