Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Curtea de Apel Chișinău…

DOC Curtea de Apel Chișinău respinge contestația lui Năstase împotriva hotărârii CEC privind cele 42 de secții de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins, ca fiind neîntemeiată, contestația depusă de către Andrei Năstase, candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, în privința Comisiei Electorale Centrale (CEC), care a decis deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. 

Curtea de Apel Chișinău a decis joi, 8 octombrie, respingerea contestației depuse de Andrei Năstase împotriva deciziei CEC privind deschiderea a 42 de secții de votare pentru cetățenii din regiunea transnistreană.

Hotărârea poate fi contestată cu recurs în Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la data pronunțării dispozitivului hotărârii.

DOC/ Încă o localitate refuză să deschidă secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Ce soluții are CEC-ul

Amintim că, la 29 septembrie Năstase a depus cerere de chemare în judecată împotriva CEC solicitând anularea parţială a hotărârii care prevede deschiderea a 42 de secții de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului. Acesta a tratat decizia ca fiind ilegală.

Totodată, Năstase a cerut instanței să oblige CEC să modifice numărul de secţii de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului.

CEC a decis sâmbătă, 26 septembrie, deschiderea a 139 de secții de votare în străinătate și 42 pentru cetățenii din stânga Nistrului.

Spre comparație, în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016 alegătorii din stânga Nistrului au putut vota la 30 de secții de votare, iar la scrutinul parlamentar din 2019  la 25 de secții de votare.

VIDEO/ „Chinurile” constituirii secțiilor de votare din străinătate: Mai multe ca la scrutinul precedent, dar mai puține decât și-au dorit unii reprezentanți din diaspora