Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Adriana Bețișor, numită adjunctă…

(doc) Adriana Bețișor, numită adjunctă a şefului Procuraturii Anticorupție

Procurora Adriana Bețișor, cea care la 30 de ani încă neîmpliniţi a reuşit cea mai răsunătoare condamnare din istoria R. Moldova, cea a unui ex-premier, a fost desemnată câștigătoare a concursului pentru ocuparea funcției de adjunct al șefului Procuraturii Anticorupție. Aceasta a întrunit voturile majorității membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Adriana Bețișor urmează să fie numită în funcție prin ordinul procurorului general al R. Moldova, Eduard Harunjen.

Adriana Bețișor a obținut cel mai mare punctaj în concurs și a învins detașat pe ceilalți doi contracandidați ai săi, procurori care în ultimul timp au intrat în atenția publicului datorită dosarelor de rezonanță pe care le-au avut sau le au în gestiune.

Drept contracandidați la această funcție, Adriana Bețișor i-a avut pe Vladislav Bobrov, este acuzatorul de stat în dosarul de fals în declarații pe numele fostului deputat liberal-democrat Chiril Lucinschi și pe Dumitru Robu, procurorul în gestiunea căruia se află dosarul de trafic de influență intentat primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Adriana Bețișor, acuzatoarea de stat care a instrumentat dosarul de corupere pasivă și trafic de incluență pe numele ex-premierul Vlad Filat, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare, este căsătorită cu şeful interimar al Direcţiei Antifraudă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, ajuns în funcţie la mai puţin de un an de la reţinerea în flagrant a fostului şef al acestei direcţii.

În decembrie 2016, ZdG a scris că părinţii procurorei Adriana Beţişor, care locuiesc în comuna Cuhneşti, r. Glodeni, au cumpărat o casă cu două niveluri, finalizată în proporţie de 84%, la marginea Chişinăului. Serghei Beţişor, tatăl celei mai mediatizate procurore, este pădurar la Rezervaţia Naturală „Pădurea Domnească” şi primeşte un salariu oficial de la stat de doar câteva mii de lei pe lună, iar mama ei, Silvia, este casnică. „E o casă a membrilor familiei”, susţine Adriana Beţişor.