Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ 9 candidați la funcția…

DOC 9 candidați la funcția de procuror și judecător nu au susținut testul psihologic

9 din 127 de concurenți înscriși la concursul de admitere al Institutului Național al Justiției (INJ), la funcțiile de procuror și judecător, nu au susținut prima probă – testul psihologic eliminatoriu.

La concursul de admitere 2021 sunt 15 locuri pentru candidații la funcţia de judecător și 20 de locuri pentru candidații la funcția de procuror.

Depunerea dosarelor a avut loc online, fiind înregistrate 134 de cereri. Condițiile de participare la concurs au întrunit 127 de concurenți: 87 – candidați la funcția de procuror și 40 –candidați la funcția de judecător

Și în acest an, sesiunea se desfășoară în două etape: proba scrisă electronică, constituită din testul psihologic și cel de specialitate, și proba orală.

În a doua etapă a probei scrise – testul de specialitate vor fi admise doar persoanele care promovează testul psihologic, care se va desfășura în perioada 10-16 septembrie curent.

Fiecare participant va răspunde la 400 de întrebări, selectate aleatoriu de soft din totalul de 1 600, la disciplinele drept civil, drept procesual civil, drept administrativ, drept procesual administrativ, drept penal, drept procesual penal și drepturile omului. Concurentul trebuie să indice doar un răspuns corect din cele trei oferite de program.

Proba orală va avea loc în perioada 22-28 septembrie curent și va consta în rezolvarea a două spețe, generate de soft, la aceleași discipline. Atât proba scrisă, cât și cea orală se înregistrează video și audio.

Pe 17 august, șase procurori noi care vor activa în cadrul instituțiilor raionale au depus jurământul, după ce pe 25 iunie au fost desemnați câștigători ai concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante în procuraturile teritoriale din Ungheni, Fălești, Cahul, Ștefan Vodă, Leova și Cantemir.