Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Directorul Autorității Aeronautice Civile și…

Directorul Autorității Aeronautice Civile și adjunctul său, suspendați din funcție. Cine e noul șef interimar de la AAC

Directorul Autoritații Aeronautice Civile, Octavian Nicolaescu, și adjunctul său, Vladimir Gorea, au fost suspendați din funcție, vineri, 6 septembrie.

Potrivit ofițerului de presă al Autorității Aeronautice Civile (AAC), Irina Bodolica, cei doi funcționari sunt vizați într-un dosar, iar la indicațiile ministrului Economiei, Vadim Brînzan, ei au fost suspendați din funcție.

Responsabilii de la AAC ne-au comunicat că nu cunosc detalii despre ancheta pornită pe numele directorului AAC și cel al adjunctului său, însă ne-au comunicat că instituția are deja un nou director interimar. Este vorba despre Alexandru Fiti.

„Domnul ministru a numit un nou director interimar. Este vorba despre colegul nostru, domnul Alexandru Fiti. Până acum dumnealui a activat în calitate de inspector principal la Direcția Securitate Aeronautică”, ne-a spus ofițerul de presa al AAC, Irina Bodolica.

Pentru mai multe detalii pe marginea dosarului în care sunt vizati cei doi, ne-au îndemnat să depunem o solicitare de informație la Ministerul Economiei.

Anterior, potrivit mold-street.com, Alexandru Fiti a fost timp de aproape 10 ani ofiţer de urmărire penală şi securitate cibernetică, iar de la finele lunii iunie 2019 a fost anagajat în cadrul direcţiei securitate aeronautică, cibernetică şi facilităţi din cadrul AAC.