Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Demisie la nivel înalt. Funcția…

Demisie la nivel înalt. Funcția de șef al Procuraturii mun. Chișinău a rămas vacantă

Procuratura mun. Chișinău a rămas fără șef, după ce Igor Popa, cel care a condus instituția în ultimii ani a fost desemnat adjunct al procurorului general. În aceste condiții, pentru funcția de procuror șef al mun. Chișinău va fi organizat un nou concurs. 

În martie 2016, Popa a câștigat concursul pentru suplinirea funcției de procuror al mun. Chișinău, funcție rămasă vacantă după pensionarea lui Ion Diacov, fostul conducător al instituției.

La 24 septembrie 2016, prin unanimitate de voturi,  Igor Popa a fost ales și  în funcţia de preşedinte al Colegiului pentru selecţia şi cariera procurorilor (CSCP).  Într-un comunicat de presă al PG se menţiona Popa este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova şi că şi-a început cariera în cadrul organelor Procuraturii în anul 1999, deţinând pe parcurs mai multe funcţii în procuraturile sectoarelor Centru şi Râşcani, şef al Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a PG, procuror pentru misiuni speciale, procuror al sectorului Râşcani al capitalei, iar începând cu anul 2015, funcţia de procuror interimar al municipiului Chişinău.