Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CNA a făcut 8 percheziții…

CNA a făcut 8 percheziții la domiciliile și în mașinile unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Chișinău

Astazi, 20 septembrie, procurorii au efectuat opt percheziții la domiciliile și în mașinile unor membri ai Comisiei de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău. Descinderile au avut loc în dosarele în care sunt vizați deputații Vladimir Cebotari și Petru Jardan.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, tot astăzi, după finalizarea perchezițiilor, au fost audiate mai multe persoane vizate în dosarele penale privind concesionarea aeroportului. Acestea au făcut declarații asupra circumstanțelor cazului, însă nu și-au recunoscut vina.

În privința persoanelor vizate în aceste dosare nu au fost aplicate măsuri preventive de libertate.

Ieri, 19 septembrie, procurorul general interimar a cerut, în plenul Parlamentul de la Chișinău, ridicarea imunității parlamentare deputatului Vladimir Cebotari, declarând că democratul ar fi fost implicat în procesul de concesionare a aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, 53 de deputați au votat pentru ridicarea imunității. În semn de protest, democrații au părăsit sala de ședință înainte ca solicitarea procurorului general interimar să fie supusă votului.