Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost respinsă cererea procurorilor…

A fost respinsă cererea procurorilor privind recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan. Magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursul mandatului de arest la domiciliu aplicat în privința lui Dodon

Cererea procurorilor privind recuzarea judecătorului Ghenadie Morozan de la examinarea recursului mandatului de arest la domiciliu aplicat în privința fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită, a fost respinsă.

Solicitată de Ziarul de Gardă, Eugenia Zubco, membră a grupului de acuzatori de stat care conduce urmărirea penală în dosarul lui Dodon, a spus că magistrații Curții de Apel Chișinău examinează recursurile înaintate de procurori și avocații fostului șef de stat.

Anterior, procurorii anticorupție, care gestionează dosarul în care este vizat Igor Dodon, au declarat că fratele magistratului Ghenadie Morozan ar fi căsătorit cu sora fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, vizat și el în cauza penală.

Pe 26 mai, fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial demersul procurorilor, care au solicitat mandat de arestare pentru 30 de zile în izolator pe numele fostului șef de stat. Procurorii consideră că judecătorul la emiterea deciziei nu a ținut cont de caracterul complex al cazului infracțional investigat și în mod special de legătura cu anumite personaje. Totodată, procurorii consideră nemotivat argumentul instanței precum că Igor Dodon anterior nu a fost în conflict cu legea.

Igor Dodon este cercetat pe patru capete de acuzare fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.