Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Cum arată Beirutul la…

VIDEO Cum arată Beirutul la zece zile de la explozie

S-au scurs zece de la explozia care a distrus aproape jumătate din Beirut. Cauzele care au dus la această catastrofă sunt puse, deocamdată, pe seama neglijenței și indiferenței autorităților. Pagubele sunt estimate la 15 miliarde de dolari, o sumă de care Libanul nu dispune pentru a reconstrui ce a fost pulverizat într-o secundă, relatează Digi24.

ONU a lansat vineri un apel pentru fonduri în valoare de 565 de milioane de dolari în favoarea Libanului. Acest ajutor va fi destinat în special eforturilor de reconstrucţie, după faza de primă urgenţă din capitala libaneză. Este pentru a finanţa reabilitarea spitalelor şi a şcolilor şi pentru a oferi un adăpost persoanelor afectate de uriaşa detonare din portul din Beirut, unde au fost depozitate tone de azotat de amoniu.

Explozia din 4 august, care ilustrează corupţia şi gestionarea greşită a politicienilor libanezi, a făcut peste 171 de morţi şi 6.500 de răniţi şi a stârnit furia populaţiei în faţa căreia guvernul premierului Hassan Diab a trebuit să demisioneze.

Imagini surprinse cu o dronă arată rănile orașului, la zece zile de la catastrofă. Iată-le:

Sursa: Digi24.ro