Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Valve trase la imprimanta 3D…

Valve trase la imprimanta 3D pentru pacienții afectați de coronavirus

După ce a auzit că spitalul din localitatea sa se confruntă cu o deficiență acută de valve, un startup italian a imprimat gratuit 100 de valve și le-a oferit spitalului, anunță Reuters. Italia se confruntă cu o epidemie de coronavirus care a dus la decesul a circa 3000 persoane până în prezent. 

Un spital din Chiari, în apropiere de Brescia, un oraș prosper din nordul Italiei, acum în epicentrul focarului de coronavirus, se confruntă cu o deficiență de valve utilizate în aparatele respiratorii. 

După ce a auzit despre această problemă a spitalului din localitatea sa, Cristian Fracassi, fondatorul Isinnova, un startup cu un colectiv format din 14 persoane, a oferit serviciile companiei sale pentru a contribui la micșorarea deficienței de echipamente. 

Francassi a declarat că mai întâi a tipărit câteva prototipuri, iar după ce spitalul a confirmat că acestea funcționează, Francassi a imprimat 100 de valve și le-a livrat personal. Până seara cel puțin 10 pacienți foloseau echipamentul care conținea valvele oferite. 

Fracassi a spus că nu costă aproape nimic să producă valve, care cântăresc în jur de 20 de grame fiecare și sunt fabricate din plastic. Acesta a mai adăugat că nu va cere bani pentru valvele oferite. Fracassi și echipa sa au reușit să reproducă valvele folosind o imprimantă 3D la sediul Isinnova.

La moment valvele, care se numesc Venturi au o cerere mare, din cauza epidemiei de coronavirus, iar producătorii nu reușesc să țină pasul cu cererea.

Numite după fizicianul italian din secolul al XVIII-lea, Giovanni Battista Venturi, valvele conectează aparatele de oxigen la măștile de respirat folosite de pacienții cu coronavirus care suferă de complicații respiratorii.

Italia se luptă cu cel mai grav focar de coronavirus din lume cu excepția Chinei. Până în prezent, circa 3000 de persoane au murit din cele peste 35.000 de persoane care au contractat boala în țară. Sistemul de asistență medicală italiană este suprasolicitat din cauza numărului tot mai mare de pacienți care necesită unități de terapie intensivă.

Sursa: Reuters