Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina cere ajutorul cancelarului german…

Ucraina cere ajutorul cancelarului german Olaf Scholz în vederea organizării unei întrevederi între Zelensky și Putin

Ucraina a cerut ajutor de la cancelarul german Olaf Scholz în vederea organizării unei întrevederi între președintele ucrainean Volodimir Zelensky și președintele rus Vladimir Putin, notează unian.net.

Anunțul a fost făcut de Igor Zhovkva, șeful adjunct al Oficiului președintelui Ucrainei, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune german ARD TV.

Zhovkva susține că partenerii internaționali ar trebui să contribuie la organizarea acestei întâlniri, în cadrul căreia „s-ar putea discuta multe aspecte”.

Joi, 3 martie, președintele Ucrainei Volodimir Zelensky i-a cerut liderului de la Kremlin Vladimir Putin să își retragă armata de pe teritoriul ucrainean, iar dacă nu va face acest pas, „măcar să se așeze la masa de negocieri, dar nu la 30 de metri, așa cum a fost cu președintele Franței”.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, răspunzând la întrebarea dacă Ucraina este pregătită să accepte cererile Federației Ruse de încetare a focului: să schimbe Constituția și să refuze aderarea la NATO, să recunoască apartenența Crimeei drept parte a Rusiei, dar și independența regiunii Donețk, Zelensky a spus: „În primul rând, sunt pregătit pentru dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”.