Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina acuză Rusia că a…

Ucraina acuză Rusia că a trimis tancuri și echipe suplimentare de lunetişti la granița de est pentru a-i provoca pe soldații ucraineni să riposteze

Ucraina a acuzat marți, 7 decembrie, Rusia că a trimis tancuri și echipe suplimentare de lunetişti la granița de est pentru a-i provoca pe soldații ucraineni să riposteze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat despre aceasta cu câteva ore înainte ca președintele SUA, Joe Biden, și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, să discute într-o videoconferință cu mize mari, după ce Rusia a adunat trupe lângă granița cu Ucraina.

„Inamicul a mărit numărul de perechi de lunetiști pregătiți să provoace victime personalului Forțelor Comunale, să distrugă elementele de supraveghere video și să provoace deschiderea focului”, anunța Ministerul Apărării din Ucraina.

SUA ar putea să impună Rusiei o serie de sancțiuni economice dacă președintele rus va declanșa o invazie a Ucrainei.

Președintele american Joe Biden îi va spune marți, într-o videoconferință, președintelui rus Vladimir Putin că Rusia și băncile sale ar putea fi lovite de cele mai dure sancțiuni economice de până acum dacă invadează Ucraina, au declarat oficiali americani.

Sancțiunile ar putea viza cele mai mari bănci ale Rusiei și capacitatea Moscovei de a converti ruble în dolari și în alte valute.

Moscova se pregăteşte să lanseze „100 de batalioane alcătuite din grupuri tactice, cu un efectiv estimat la 175.000 de oameni, dar şi tancuri, artilerie şi alte echipamente”, a declarat un oficial de rang înalt, sub protecţia anonimatului, cotidianului american, scrie News.ro.