Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina a primit astăzi primul…

Ucraina a primit astăzi primul lot de vaccin anti-Covid-19

Primul lot de vaccinuri anti-Covid-19 produse de Oxford / AstraZeneca a sosit astăzi, 23 februarie, în Ucraina. Marfa a fost livrată pe aeroportul Boryspil de către compania aeriană Turkish Airlines, potrivit Hromadske.

Primele 500 de mii de doze de vaccin au fost aduse în Ucraina de la o fabrică din India.

Cererea de înregistrare a vaccinului a fost depusă pe 15 februarie. Medicamentul a fost rapid înregistrat datorită unei legi care a redus procedura de înregistrare a vaccinurilor COVID-19 la cinci zile lucrătoare. În plus, Pfizer a solicitat deja înregistrarea vaccinului în Ucraina.

Tot astăzi, al doilea vaccin împotriva COVID-19 a fost înregistrat în Ucraina de la compania americană Pfizer.

Ministerul Sănătății din Ucraina a asigurat că vaccinarea poate începe a doua zi după ce medicamentul este în Ucraina. La început, autoritățile au promis să înceapă vaccinarea pe 15 februarie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit luiministrului Sănătății, întârzierea se datorează „problemelor tehnologice de natură logistică”. Ulterior, Ministerul Sănătății și Biroul Președintelui au sperat că prima vaccinare împotriva COVID-19 în Ucraina va fi administrată până pe 21 februarie, dar chiar și atunci Ucraina nu primise încă medicamentele.

De la începutul pandemiei, în Ucraina au fost depistate 1.311.844 de cazuri de coronavirus. Dintre aceștia, 1.151.777 pacienți și-au revenit, iar 25.309 au murit din cauza complicațiilor din cauza COVID-19.