Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina a completat a doua…

Ucraina a completat a doua parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană

Sursa foto: unian.net

Ucraina a completat a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de candidat la UE. Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a avut o întrevedere în format video-conferință cu președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, în cadrul căreia a informat-o despre completarea chestionarului, scrie unian.net.

„A fost completată a doua parte a chestionarului pentru obținerea statutului de stat candidat la UE pentru Ucraina”, a declarat Zelensky.

El i-a mulțumit șefei Comisiei Europene „pentru semnalele clare de sprijin” pentru Ucraina.

Într-o postare pe pagina sa de Twitter, Ursula von der Leyen a declarat că CE intenționează să emită în luna iunie avizul privind candidatura Ucrainei la UE.

„Cu ocazia Zilei Europei, am discutat despre sprijinul UE și despre parcursul european al Ucrainei. Așteptăm cu nerăbdare să primim răspunsurile la chestionarul de aderare la UE. Comisia Europeană își va propune să emită avizul în luna iunie”, a subliniat șefa CE.

La mijlocul lunii aprilie, Ucraina a completat și transmis prima parte a chestionarului de aderare la Uniunea Europeană.

Pe 8 aprilie, în timpul unei vizite la Kiev, președinta CE, Ursula von der Leyen, i-a înmânat președintelui ucrainean Volodimir Zelensky un chestionar care reprezintă un pas necesar pentru a acorda Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE.

Pe 28 februarie, Zelensky a semnat o cerere de aderare a Ucrainei la UE.