Studentul care în 2015 a înjunghiat un tânăr din R. Moldova, condamnat pe viaţă în România

Curtea de Apel a menţinut sentinţa primei instanţe care stabilit ca Aurelian Giosan să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Tânărul a primit condamnarea după ce în 2015 și-a înjunghiat doi colegi într-o cameră de cămin a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din România. Deși una dintre victime a supraviețuit, cel de-al doilea tânăr, originar din R. Moldova, a decedat din cauza numeroaselor răni.

Potrivit Ziarului de Iași, Aurelian Giosan (23 de ani) a fost găsit vinovat la toate capetele de acuzare, magistraţii stabilind pentru acesta pedeapsa maximă: închisoare pe viaţă. In­stan­ţa a mai decis ca să plătească daune totale de 500.000 de euro aparţinătorilor studentului care a murit sau celui care a fost grav rănit în timpul măcelului.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 9 noiembrie 2015, în jurul orelor 5.45-6, doi studenţi din camera 23 a căminului C4, situată deasupra celei în care a avut loc crima, au auzit „zgomote înfundate, ca de lovituri”, venind dinspre camera 49, locul crimei. În jurul orelor 6.45-6.50, un tânăr de la etajul 1 a strigat după ajutor după ce a văzut că din camera 49 ieşea fum. Ulterior, cu ajutorul paznicului, un student a spart uşa şi i-au observat pe Victor Nour, originar din R. Moldova, şi Casian Harpă, doi colegi de cameră de-ai lui Giosan, zăcând. Patru martori i-au scos din cameră pe Harpă şi Nour şi au încercat să le acorde primul ajutor.

Giosan, originar din judeţul Neamţ, a fost, ulterior, identificat de Poliţie şi încătuşat. El a precizat că fapta a fost comisă de o altă persoană. De aceea, în timpul procesului, a solicitat în mai multe rânduri să fie pus în libertate.

Foto: agorapress.ro

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *