Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Statul Major al Forțelor Armate…

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei prezintă situația operativă din țară la a 36-a zi de război

Imagine - simbol

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a prezentat joi dimineața, 31 martie, situația operativă din Ucraina, la începutul celei de-a 36-a zile de război. Potrivit autorităților ucrainene, pe teritoriul Republicii Belarus a fost înregistrată mișcarea tehnicii militare a trupelor ruse. Cel mai probabil, „mișcarea tehnicii militare are drept scop regruparea unităților, precum și crearea unei rezerve pentru refacerea pierderilor umane și a tehnicii care operează în Ucraina”, mai spune Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Forțele de Apărare ale Ucrainei continuă să desfășoare o operațiune defensivă în direcțiile Est, Sud-Est și Nord-Est. În toate direcțiile, inamicul rus este reținut cu succes de Forțele Armate ale Ucrainei, în unele zone, trupele noastre efectuează contraatacuri de succes”, mai anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Trupele din regiunile Donețk și Lugansk au respins cinci atacuri inamice într-o zi, mai spun autoritățile ucrainene. De asemenea, forțele de apărare din Ucraina raportează că, în ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au distrus 10 tancuri, 18 vehicule blindate și 13 vehicule, 15 sisteme de artilerie.

De asemenea, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit șapte ținte aeriene – patru avioane, UAV-uri și două rachete de croazieră, mai anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

În a 36-a zi de război în Ucraina au fost raportate două decese în urma bombardamentelor rusești din regiunea Lugansk. Peste 800 de civili au fost evacuați din orașul Mariupol la Zaporojie. Următoarea rundă de negocieri ruso-ucrainene urmează să aibă loc, pe 1 aprilie, prin videoconferință.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina