Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Șeful delegației ruse pentru negocierile…

Șeful delegației ruse pentru negocierile cu partea ucrainească anunță, după discuțiile de la Istanbul, când ar putea avea loc întâlnirea dintre Putin și Zelensky: „Posibilitatea de a face pace va deveni mai apropiată”

Întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele ucrainean Volodimir Zelensky este posibilă concomitent cu parafarea acordului dintre Federația Rusă și Ucraina la nivelul Ministerului de Externe.

Asta a declarat Vladimir Medinsky, asistentul prezidențial și șeful delegației ruse pentru negocierile cu Ucraina, după discuțiile cu delegația rusă desfășurate marți, 29 martie la Istanbul.

În context, Medinsky a spus că „Rusia face doi pași către Ucraina pentru detensionare”.

Potrivit șefului delegației ruse, discuțiile ruso-ucrainene de la Istanbul au fost constructive.

„Delegația rusă a primit la Istanbul din partea ucraineană o poziție clar formulată și propuneri care vor fi studiate și aduse în atenția conducerii țării, a spus Medinsky.

„Am primit propuneri de la Ucraina pentru a fi luate în considerare, poziția lor clar formulată cu privire la includerea în tratat. Aceste propuneri vor fi luate în considerare în viitorul apropiat și vor fi prezentate președintelui. Și răspunsul nostru va veni ulterior”, a spus el.

„În condițiile unei lucrări rapide la tratat și a găsirii unui compromis, posibilitatea de a face pace va deveni mai apropiată”, a spus Medinsky.

O nouă rundă de discuții între Ucraina și Rusia a avut loc la Istanbul marți, 29 martie curent.

În timpul discuțiilor, Mihail Podolyak, consilier al Președintelui Ucrainei, desemnat șeful delegației ucrainene pentru negocierile cu partea rusească, a declarat că problema cheie este un acord privind garanțiile internaționale de securitate pentru Ucraina.