Reacția autorităților de la Chișinău în urma incendiului de la Notre-Dame: „Suntem gata să vă ajutăm”

Premierul Pavel Filip și președintele Igor Dodon și-au exprimat regretul în legătură cu puternicul incendiu care a izbucnit luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Prin intermediul unor mesaje publicate în mediul online, Filip și Dodon au transmis mesaje de încurajare pentru poporul francez.

„Total îngroziți de incendiul de la Notre-Dame. O icoană a creștinismului francez aspru testată. Solidaritatea Moldovei cu Franța este solidă, vă compătimim și suntem gata să vă ajutăm cu tot ce putem”, a scris pe Twitter premierul Pavel Filip.


Cu un mesaj de regret a venit și președintele Igor Dodon, care a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj tradus și în limba franceză:

„Transmit sincerele cuvinte de compasiune și încurajare Președintelui Emmauel Macron și întregului popor al Franței și îmi exprim speranța că specialiștii vor reuși să restaureze această perlă a culturii franceze și a patrimoniului cultural mondial”, a scris președintele.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris. Un oficial francez şi şeful departamentului de pompieri din Paris susţin că turnurile dreptunghiulare, puncte de referinţă ale Catedralei Notre-Dame, au fost salvate de flăcările puternice. Şeful departamentului de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a precizat că datorită eforturilor neîncetate a sutelor de pompieri, flăcările nu s-au putut răspândi până la clopotniţa nordică.

Foto: etonline.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    Francezilor cosmopoliți le-a ars “la charpente” (carcasa de lemn) din secolele XI-XII-XIII (construcția a durat din 1163 până în 1345) a Catedralei Notre-Dame de Paris.

    Totuși este puțin probabil, că cosmopoliții francezi să permită ca musulmanii din Nordul Africii să le repare acoperișul Catedralei Notre-Dame de Paris. Bețivanii lor, devoratori de broaște, au umblat pe schele cu țigări aprinse și de aici a pornit DEZASTRU.

    Se pare, că construcția din piatră a rămas în picioare și peste vre-o 6 ani Catedrala Notre-Dame de Paris va fi, ca nouă, dar fără “lemnăria” din secolele XI, XII, XIII.

  2. ivancelgroaznic

    Astia nu e sanatosi la cap, Filip cu Dodon, sa declare ca, vor ajuta? Cu ce ? Cu miliardu furat? Sau pune Dodon vorbe bune la gremlin ? Ei nu e in stare sa ajute propria tara cu nimica, da se bate cu kolhozu in pept. Daca are dodon bani, sa dea la fermeri nostri nu la broscari perversi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *