Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin a semnat decretul prin…

Putin a semnat decretul prin care obligă țările „neprietenoase” care cumpără gaz rusesc să îl plătească în ruble: noul sistem de plăți cerut de Moscova intră în vigoare MÂINE

putin_felicitasion

Președintele Rusiei Vladimir Putin anunță că a semnat un decret care stabilește regulile de comercializare a gazelor naturale cu „țările neprietenoase”. Decretul presupune că, începând cu 1 aprilie, plățile pentru gazele naturale vor fi efectuate doar în ruble.

„Propunem contra-agenților din aceste țări (neprietenoase) o schemă clară și transparentă. Pentru a procura gazele naturale trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești. Anume din aceste conturi vor fi achitate, din 1 aprilie 2022, livrările de gaze naturale. Dacă acest lucru nu se va respecta, asta va fi considerat drept neîndeplinirea condițiilor de contract. (…) Deci, contractele în vigoare vor fi stopate. În condițiile în care sistemul financiar al țărilor occidentale este folosit în calitate de armă, companiile din Occident refuză să-și îndeplinească atribuțiile contractuale, iar activele în dolari și euro sunt înghețate, nu are sens să folosim valuta acestor țări”, a spus președintele Vladimir Putin.

Decretul semnat de președintele rus, Vladimir Putin.

Decret Gaze Naturale by Ziarul de Gardă

Occidentul a impus sancțiuni Federației Ruse după ce, la 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială de „demilitarizare și denazificare” a Ucrainei.

De atunci, mai multe orașe au fost distruse de bombardamentele rusești, iar mii de oameni și-au părăsit casele. Joi, 31 martie, este a 36-a zi de război în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina