Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președinta Georgiei, Salome Zourabișvili, vine…

Președinta Georgiei, Salome Zourabișvili, vine într-o vizită oficială în R. Moldova

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, se va întâlni mâine, 17 octombrie, cu Președinta Republicii Georgia, Salome Zourabișvili, care vine într-o vizită de lucru la Chișinău, se anunță într-un comunicat din partea Președinției.

O conferință de presă comună va fi susținută la ora 11:15, ca urmare a întrevederii celor două șefe de stat. Evenimentul va avea loc la Președinție.

Anterior, Georgia a condamnat „referendumurile” organizate de Federația Rusă pe teritoriile ucrainene. „Aceste încercări de anexare a teritoriilor ucrainene sunt inacceptabile. Georgia susține cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, anunță Ministerul Afacerilor Externe al Georgiei.

Drept urmare a „referendumurilor” criticate de comunitatea internațională, pe care rușii le-au organizat în perioada 23 – 27 septembrie în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Consiliul Europei a condamnat anexarea ilegală a acestor teritorii menționând că „Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina”.