Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Pentagonul susține că explozia de…

Pentagonul susține că explozia de lângă aeroportul din Kabul este rezultatul unui atac complex: au avut de suferit inclusiv cetățeni americani

Pentagonul susține că explozia de lângă aeroportul din Kabul este rezultatul unui atac complex. Au avut de suferit inclusiv cetățeni americani.

Talibanii transmit că bilanțul inițial indică 13 persoane decedate, dar presa internațională relatează că această informație nu poate fi verificată deocamdată, potrivit biziday.

Jurnaliștii de la BBC susțin că explozia a avut loc în afara Aeroportului Internațional Hamid Karzai din Kabul, aproape de una dintre porțile unde staționau și militari britanici. Este una dintre cele trei porți care ar fi fost închise recent din cauza avertismentelor privind posibile atacuri teroriste.

Un atac a fost confirmat și la Hotelul Baron din Kabul.

Atacul de la hotelului Baron a fost efectuat folosind o vesta sinucigașă, iar Abbey Gate ar fi implicat o mașină- bombă sinucigașă. Ar fi fost implicați și alți oameni înarmați.

Cel puțin 52 de persoane au fost rănite în explozia de lângă hotelul Baron, aproape de poarta Abbey din aeroportul Kabul, a declarat Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, adăugând că au avut loc două explozii în zonă, iar cealaltă explozie are și victime, dar numărul este necunoscut.

Știrea se actualizează…