Opoziția a învins. Președintele Abhaziei, demis

Curtea Supremă din autoproclamata regiune georgiană Abhazia a anulat rezultatele alegerilor prezidențiale din 8 septembrie 2019 și a dispus organizarea unui nou scrutin, transmite JAM News.

Decizia a fost luată vineri, 10 ianuarie, într-o ședință extraordinară, pe fundalul protestelor opoziției, care au început joi, 9 ianuarie, când manifestanții au pătruns în interiorul clădirii prezidențiale.

Astăzi, Parlamentul i-a cerut președintelui Raul Khajimba să-și dea demisia, dar acesta spera la negocieri cu opoziția.

Astfel, acum, Comisia Electorală Centrală urmează să stabilească data noilor alegeri prezidențiale, care trebuie să se desfășoare nu mai târziu de trei luni.

Declararea alegerilor ca fiind nelegitime a fost cerută în condițiile în care Khajimba a obținut 47% dintre voturi, ci nu 51%, cât prevede legislația.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *