Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Operațiune de amploare în Turcia.…

Operațiune de amploare în Turcia. 70 de oameni au fost arestați înainte de Anul Nou

Poliţia turcă a reţinut 70 de persoane suspectate de legături cu gruparea Stat Islamic, în cursul unor operaţiuni întreprinse în mai multe provincii luni dimineaţă, înaintea Anului Nou, scrie Agerpres.

În ultimii doi ani, poliţia turcă a operat arestări de militanţi jihadişti la sfârşitul lunii decembrie, după ce, în noaptea dintre anii 2016-2017, un bărbat a ucis 39 de persoane într-un club de noapte din Istanbul, într-un atac revendicat de gruparea jihadistă.

Poliţia antiteroristă şi-a intensificat activităţile de supraveghere şi a întreprins mai multe operaţiuni în provinciile centrale Ankara, Kayseri şi Adana, precum şi în Batman, în sud-estul ţării, a transmis Anadolu, informează Agerpres.

În jur de 400 de poliţişti au luat parte o operaţiune desfăşurată în oraşul Batman luni, de la ora 05.00 (02.00 GMT), reţinând 22 de persoane în urma unor percheziţii la mai multe adrese, şi confiscând arme, muniţii şi documente.

Potrivit aceleiaşi surse, 30 de cetăţeni irakieni, doi sirieni şi un marocan au fost reţinuţi la Ankara. Alţi nouă irakieni care au acţionat în Siria şi în Irak au fost arestaţi la Kayseri, iar patru sirieni şi doi irakieni au fost reţinuţi la Adana.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat pe 27 octombrie că liderul SI, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în timpul unui raid al forţelor speciale americane în nord-vestul Siriei, în apropierea graniţei cu Turcia.

Două zile mai târziu, poliţia turcă a arestat zeci de persoane suspectate de apartenenţă la SI şi de plănuirea unor atacuri de ziua naţională.

Guvernul de la Ankara a declarat că, până la sfârşitul anului în curs, îi va expulza în ţările de origine pe majoritatea ‘luptătorilor terorişti străini’.

Sursă: Agerpres.ro