Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Novaya Gazeta anunță că își…

Novaya Gazeta anunță că își suspendă activitatea, după un al doilea avertisment emis de Roskomnadzoe. Declarația semnată de editorii redacției

Novaya Gazeta, publicație independentă de investigație din Federația Rusă, a anunțat luni că își suspendă activitatea. Conducerea instituției anunță că decizia vine după ce Roskomnadzor a anunțat că a emis un al doilea avertisment ce vizează publicația Novaya Gazeta.

Astfel, publicația independentă din Rusia „Novaya Gazeta” suspendă publicarea ziarului online și pe hârtie – până la finalul „operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei”.

Editorii publicației au publicat pe site-ul instituției media o declarație prin care au anunțat despre suspendarea activității.

Declarația semnată de editorii Novaya Gazeta:

„Am primit un alt avertisment de la Roskomnadzor.

După aceea, suspendăm publicarea ziarului pe site, în rețele și pe hârtie – până la finalul „operațiunii speciale pe teritoriul Ucrainei”.

Cu stimă, editorii „Novaya Gazeta”.

Luni, 28 martie, Roskomnadzor a raportat că a emis un al doilea avertisment scris adresat redacției și fondatorului Novaya Gazeta. Motivul pentru aceasta a fost presupusa „mențiune a unui ONG-agent străin fără marcaj”, relatează agenția rusă TASS, citând o declarație a autorității de supraveghere.

În același timp, reprezentanții RKN nu au precizat pentru agenția rusă despre ce fel de material vorbesc.

Roskomnadzor a emis primul avertisment pentru redacția Novaya Gazeta pe 22 martie curent. Așa cum se spunea în documentul emis de RKN, avertismentul ar fi fost, de asemenea, legat de absența unui marcaj al unui agent străin într-unul dintre materialele publicate de Novaya Gazeta. Roskomnadzor a cerut să fie editat imediat materialul.

Dacă o instituție media primește două avertismente de la Roskomnadzor pe an riscă să rămână fără licența media.