Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Navele rusești au intrat în…

Navele rusești au intrat în zona închisă a Mării Negre: sunt posibile lovituri cu rachete. Anunțul făcut de Forțele armate ale Ucrainei

Navele Federației Ruse au fost văzute în zona închisă a Mării Negre. Acest lucru a fost raportat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei. Autoritățile ucrainene susțin că navele au intrat în zona închisă a Mării Negre luni, 28 martie, începând cu ora 12:00.

Potrivit Statului Major, Rusia poate pregăti astfel noi lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei.

„Structura navei Flotei Mării Negre a Federației Ruse îndeplinește sarcini în anumite zone din zonele operaționale a Mării Negre și Azov. Unele nave au intrat în zona închisă, probabil cu scopul de a lansa lovituri cu rachete asupra țintelor de pe teritoriul Ucrainei,” se arată în raportul Forțelor Armate.

De asemenea, autoritățile ucrainene mai menționează că în direcția Yuzhnobugsky, trupele ruse lucrează pentru a-și restabili capacitatea de luptă, a reumple muniția și a continua lucrările de inginerie.

„Inamicul a efectuat operațiuni de asalt în direcția așezării Blagodatnoye, dar nu a avut succes”, se mai menționează în raport.

Presa ucraineană scrie că luni, 28 martie, Forțele Armate ale Ucrainei desfășoară exerciții de antrenament în zona Odesa a Mării Negre. 

„Dacă ați auzit explozii în Odesa sau împușcături, vă rugăm să nu vă faceți griji”, este mesajul transmis de autoritățile ucrainene cetățenilor din zona în care sunt desfășurate exerciițiile.