Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   MAEIE, despre convocarea ambasadorului R.…

MAEIE, despre convocarea ambasadorului R. Moldova la Ministerul rus de Externe: „S-au purtat discuții cu privire la relațiile moldo-ruse în lumina recentelor evenimente”

Sursa: TV8

După convocarea ambasadorului R. Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, la Ministerul rus de Externe, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au transmis că la întrunire „s-au purtat discuții cu privire la relațiile moldo-ruse în lumina recentelor evenimente”.

Potrivit consilierului pe comunicare al ministrului Nicu Popescu, Igor Zaharov, autoritățile ruse și-au exprimat poziția cu privire la „unele decizii” ale R. Moldova.

„Ambasadorul Darii a reiterat, la rândul său, poziția țării noastre și importanța respectării principiului de neamestec în treburile interne ale statelor”, a declarat Igor Zaharov, conform MAEIE.

Pe 24 iunie, MAEIE a emis o atenționare de călătorie în legătură cu situația tensionată în Federația Rusă. Atunci, Ministerul de Externe a recomandat tuturor cetățenilor R. Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă după ce forțele Wagner aflate în Ucraina au pornit spre Moscova.

Zilele trecute, ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene după ce așa-zisul guvernator al regiunii Herson anexate ilegal de Federația Rusă, Vladimir Saldo, a dat de înțeles că trupele ruse ar putea lovi podul de la Giurgiulești, din sudul Republicii Moldova, ca răspuns la un presupus atac al forțelor ucrainene asupra unui pod care leagă regiunea Herson de Crimeea. Ambasadorul rus însă nu s-a prezentat. În locul său a mers un reprezentant al ambasadei.