Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   MAEIE convoacă ambasadorul Federației la…

MAEIE convoacă ambasadorul Federației la Chișinău, în contextul declarațiilor așa-zisului guvernator din Herson privind podul Giurgiulești

R. Moldova condamnă „cu fermitate” declarațiile recente ale unui reprezentant al Federației Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră, și va convoca ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a transmis consilierul pe comunicare al ministrului de Externe Nicu Popescu, Igor Zaharov.

„Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva R. Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare” – a declarat Igor Zaharov, potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Așa-zisul guvernator al regiunii Herson anexate ilegal de Federația Rusă, Vladimir Saldo, a declarat că cunoaște coordonatele podului Odesa și a celui de la Gurgiulești, în contextul unui atac, care ar fi fost efectuat de forțele ucrainene, asupra mai multor poduri care leagă Crimeea ocupată de Ucraina continentală. Acesta a mai spus că în scurt timp „va exista un răspuns foarte serios”.