Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ministerul Afacerilor Externe și Integrării…

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă moldovenilor să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina

Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) vine sâmbătă, 24 iunie, cu o atenționare de călătorie în legătură cu situația tensionată din Federația Rusă. Astfel, MAEIE recomandă tuturor cetățenilor R. Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina.

„Atenționare de călătorie în legătură cu situația tensionată în Federația Rusă:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene recomandă tuturor cetățenilor Republicii Moldova să evite vizitarea regiunilor ruse de la granița cu Ucraina în contextul amenințărilor de securitate existente în Federația Rusă. De asemenea, se recomandă părăsirea acestor regiuni în cazul în care vă aflați deja acolo.

În caz de forță majoră, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia telefonică de urgență a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964 9079.”, punctează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Mesajul vine în contextul în care în noaptea spre sâmbătă, 24 iunie, șeful mercenarilor Wagner, Evghenii Prigojin, a lansat o declarație de război față de Ministerul Apărării de la Moscova.