Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incendiile din zona Cernobîl. Autoritățile…

Incendiile din zona Cernobîl. Autoritățile anunță date actualizate despre nivelul de radiație din zonă

Autoritățile ucrainene au anunțat luni dimineață că toate incendiile izbucnite duminică în mai multe zone din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, în urma atacurilor cu bombă lansate de armata rusă, au fost stinse, toate focarele fiind lichidate complet.

În context, consilierul ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, susține că potrivit ultimelor date actualizate nivelul de radiație în regiunea Kiev se încadrează în „normele normale”.

Consilierul ministrului MAI al Ucrainei a mai menționat că unele informații cu privire la incendiile izbucnite duminică în zona centralei nucleare „sunt exagerate”. Denisenko susține că acum, acolo, situație este sub control și nu există niciun pericol eminent. Tot oficialul afirmă că la Cernobîl, săptămâna trecută, au fost incendii mai mari, pe o suprafață de aproximativ o mie de hectare, în urma bombardamentelor rusești.

Denisenko a mai declarat că deși soldații ruși nu au lăsat pompierii să ajungă la centrala nucleară, aceștia au reușit să stingă toate incendiile din zonă.

„În regiunea Kiev, fondul de radiații se încadrează în limitele normale. În prezent, situația incendiilor în zona Cernobîl este mai mult sau mai puțin stabilă și nu există incendii mari”, a subliniat Denisenko.

Duminică, 27 martie, incendii masive au izbucnit în zona de excludere din apropierea centralei nucleare de la Cernobîl din cauza bombardamentelor intense ale invadatorilor ruși. Potrivit autorităților ucrainene, incendiile au cuprins peste 10 mii de hectare de pădure.