Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Incendii de proporții în Rusia:…

Incendii de proporții în Rusia: Peste 20 de oameni au murit și 13 au fost răniți

Satul Iuldus din regiunea rusă Kurgan, distrus de incendii. Sursa foto: Фото: Донат Сорокин / ТАСС

Incendii uriașe de vegetație afectează Rusia. În regiunea Kurgan din Ural 21 de oameni au murit din cauza incendiilor, anunță TASS, citând serviciile medicale. Alte 13 persoane au fost rănite.

Anterior, canalul de Telegram „Baza” a scris că 14 persoane au murit în regiunea Kurgan, dintre care șapte în satul Yuldus, care a ars aproape în totalitate. Guvernul regional a decis ca familiile celor decedați să primească câte un milion de ruble, în timp ce victimele vor primi o sumă de 10 000 de ruble fiecare.

Potrivit TASS, incendiul a distrus aproape 5,7 mii de clădiri în Ural, regiunea Kurgan fiind cea mai afectată, cu o suprafață totală de 18 mii de hectare. Potrivit autorităților, incendiile sunt declanșate în principal în timpul grătarelor la țară sau în timpul curățării terenurilor prin ardere, o practică denunțată de autorități.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că de la începutul anului au fost reținuți 46 de oameni, inclusiv copii, care s-ar face vinovați de arderea vegetației. Au fost inițiate șapte dosare penale.

De la sfârșitul lunii aprilie, au început incendii de vegetație în regiunea Kurgan, și în regiunile Habarovsk, Sverdlovsk, Tiumen, Amur și Omsk. Potrivit „Sibiri.Realii”, în Regiunea Autonomă Evreiască 176 de mii de hectare de pădure au fost afectate de incendiu, ceea ce reprezintă aproape 8% din suprafața totală de pădure a regiunii. În total, potrivit calculelor jurnaliștilor, aproximativ 389 000 de hectare de pădure au fost distruse de incendii în Rusia de la începutul anului.