Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   GALERIE FOTO/ Unul dintre cei…

GALERIE FOTO Unul dintre cei mai bogați oligarhi ruși din anturajul lui Putin a încercat să evite confiscarea super-iahtului său de 325 de milioane de dolari: a navigat cu viteză maximă timp de 18 zile pentru a traversa Oceanul Pacific, dar a fost reținut în insulele Fiji. Imagini cu iahtul de lux

Miliardarul rus, Suleiman Kerimov, proprietarul super-iahtului de 325 de milioane de dolari, Amadea, care a fost pus sub sechestru în urma sancțiunilor impuse de SUA și UE după invazia asupra Ucrainei urmărea să ajungă cu nava în Australia pentru a evita confiscarea cu orice preț. Cu toate acestea, Statele Unite se străduiesc să rețină super-iahtul Amadea, care este acum andocat în Fiji. Presa internațională transmite că nava a călătorit timp de 18 zile din Mexic și a traversat Pacificul doar pentru a ajunge în ape mai agitate, pentru a nu fi confiscat.

Pentru a evita capturarea, super-iahtului de 325 de milioane de dolari a navigat cu viteză maximă timp de 18 zile pentru a traversa Oceanul Pacific. Acum, nava de 347 de picioare este reținută în Fiji pentru vămuire, iar guvernul SUA intenționează să o sechestreze, potrivit luxurylaunches.com.

Punțile de la pupa. Via – Charterworld.com

Suleiman Kerimov face obiectul sancțiunilor economice impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană, motiv pentru care directorul de urmăriri publice din Fiji, Christopher Pryde, a solicitat Înaltei Curți să împiedice Amadea să părăsească Fiji. Oficialii au capturat nava de 347 de picioare al lui Kerimov după ce acesta a ajuns în insula Pacificului fără vămuire.

Puntea exterioară are difuzoare de 20.000 de wați, iar împreună cu lumina și laserele pot transforma instantaneu spațiul într-un loc pentru concert. Via – Charterworld.com

Potrivit The Guardian, directorul de urmăriri publice din Fiji, a cerut ca „iahtul cu motor Amadea să fie interzis să părăsească apele Fijiului până la finalizarea unei cereri de înregistrare a unui mandat de confiscare a proprietății, iar mandatul de sechestru pe Amadea emis de SUA să fie înregistrat.”

Terasa spa. Via – Charterworld.com

Ambasada SUA a emis anterior o declarație în care a menționat: „Continuăm să creștem presiunea asupra oligarhilor lui Putin și colaborăm cu aliați și parteneri pentru a urmări bunurile obținute prin corupție de la unele dintre persoanele cele mai apropiate de Putin, indiferent unde sunt ținuți în lume”.

Înainte de Amadea, FBI-ul a confiscat megayacht-ul Tango de 90 de milioane de dolari al oligarhului ruso-cipriot Viktor Vekselberg. FBI-ul a colaborat cu autoritățile spaniole în Palma de Mallorca, capitala Insulelor Baleare ale Spaniei pentru capturarea navei. Această operațiune a fost prima care a fost efectuată vreodată de FBI la cererea autorităților americane, împreună cu Investigațiile de Securitate Internă și Garda Civilă a Spaniei.

Cabana proprietarilor se deschide spre terasa privată cu jacuzzi. Tavanul recreează o panoramă a cerului nopții, care este completă cu semnele zodiacale. Un total de 2.000 de cabluri de fibră optică creează acest efect orbitor. Via – Charterworld.com

Despre mega-iahtul unic Amadea: Acest mega-iaht construit de Lurssen prezintă un design exterior al lui Espen Øino.

Puntea superioară are o masă în interiorul unei sere. Via – Charterworld.com

Un atrium cu înălțime dublă, un pian cu cotă Pleyel, pereții îmbrăcați cu cărți din piele și o masă de sufragerie cu fascicul complet oferă caracteristici elegante. 325 de milioane de dolari Amadea are o punte de tip clapetă, un fascicul masiv de 59 de picioare, o punte dedicată pentru petreceri cu 20.000 de wați de difuzoare și un cinematograf cu o mașină de floricele.

Centrul spa include o sală de hamam. Via – Charterworld.com

Pe lângă spațiile private uimitoare, goeleta găzduiește 16 oaspeți în opt cabine. Bucătăria de pe puntea superioară, zona colosală a grătarului și chiar și un rezervor viu pentru homari au caracteristici unice. Punctul culminant este piscina spa care se transformă într-o scenă de pe care trupele și DJ se conectează direct la sala și la sistemul audio al navei.

Charterworld.com

Puntea proprietarului conține un salon separat, un bar și o zonă de luat masa. Mobila e cu marmură, lemn rar, piatră excepțională și lucrări de incrustație din lemn.

Cinematograful de ultimă generație are și o mașină de floricele. Via – Charterworld.com
Suleiman Kerimov

Citește și: Poliția spaniolă a confiscat un super-iaht de peste 90 milioane de euro, care aparține oligarhului rus Viktor Vekselberg, cunoscut drept „baronul aluminiului” – FOTO

Olanda spune că a împiedicat 14 iahturi rusești să părăsească țara din cauza sancțiunilor impuse Federației Ruse

Un super-iaht de 50 milioane de dolari, care aparține unui om de afaceri rus, reținut în Marea Britanie – FOTO