Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Franța. Numărul de noi cazuri…

Franța. Numărul de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore a depășit pentru prima dată pragul de 30.000

Sursa foto: tvrmoldova.md

Numărul de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în 24 de ore a depăşit pragul de 30.000 în Franţa, pentru prima dată de la începerea testelor la scară largă, conform cifrelor publicate joi de Departamentul pentru Sănătate Publică (SpF) din Franţa, relatează BBC.

Numărul de noi cazuri confirmate este de 30.621, precizează site-ul agenţiei sanitare, o premieră de la lansarea testelor de screening la scară largă. Pragul de 20.000 de cazuri de coronavirus a fost depăşit doar pe 9 octombrie.

Rata pozitivităţii testelor (proporţia persoanelor pozitive din totalul celor testaţi) a crescut continuu, până la 12,6% (12,2% miercuri).

Numărul deceselor asociate COVID-19 este de 88 pentru ziua de joi (104 cu o zi înainte), numărul total al deceselor de începutul epidemiei ajungând la 33.125 în Franţa.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că restricțiile dure sunt „absolut necesare” pentru a salva vieți. Cetățenilor din Europa li s-a spus că trebuie să trăiască sub noi măsuri stricte în timp ce guvernele se luptă cu un al doilea val.

La fel ca Franța, Italia, Polonia și Germania, toate țările au înregistrat joifran cea mai mare creștere zilnică a noilor cazuri.

Rusia a înregistrat cel mai mare număr de decese zilnice de la începutul epidemiei, 286 de persoane raportând că au murit din cauza virusului.
OMS a cerut guvernelor europene „să intensifice” și să ia măsuri, pe măsură ce continentul a trecut un prag de 1.000 de decese raportate zilnic.