Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul medic șef al spitalului…

Fostul medic șef al spitalului din Omsk unde a fost tratat Alexei Navalny, a fost dat dispărut

Foto: Digi 24

Alexander Murakhovsky, șeful ministerului regional al sănătății și fostul medic șef al spitalului de urgență nr. 1 din Omsk unde opozantul rus Alexei Navalny a fost internat după ce a fost otrăvit în august, a fost dat dispărut, scrie Novaya Gazeta.

Despre dispariția unui bărbat născut în 1971 în apropierea satului Pospelovo, raionul Bolsheukovsky, a fost anunțat departamentul regional al Ministerului Afacerilor Interne.

Oamenii legii susțin faptul că bărbatul a mers la pădure cu un ATV pe 7 mai și de atunci nu se mai știe nimic despre el.

„Căutările sunt semnificativ complicate din cauza terenului dificil, de prezența zonelor umede”, a adăugat Ministerul Afacerilor Interne.

Murakhovsky a preluat funcția de șef al Ministerului regional al Sănătății în noiembrie anul trecut. Înainte de aceasta, el a activat în cadrul spitalului de urgență Omsk nr. 1. Numele oficialului a devenit cunoscut după ce Alexei Navalny a fost internat în instituția medicală care i-a fost încredințată după otrăvire.

Cu toate acestea, conducerea spitalului a respins atunci versiunea otrăvirii.

La scurt timp după aceea, șeful spitalului Omsk a început să aibă probleme grave de sănătate. Șeful departamentului de traumatologie și ortopedie al instituției medicale, Rustam Agishev, a murit după un accident vascular cerebral la începutul anului 2021, iar șeful adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, Serghei Maksimishin, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza „insuficienței cardiace”.