Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele de Rachete Strategice ale…

Forțele de Rachete Strategice ale Rusiei au început exerciții militare în Orenburg

Forţele de Rachete Strategice ale Rusiei au început manevre de amploare în regiunea Orenburg, din sudul ţării, cu participarea a 3 000 de militari şi 300 de echipamente de luptă, în contextul invaziei din Ucraina, scrie Interfax.

La exerciţiile unităţii de rachete din Iasnensk, în regiunea Orenburg, participă peste 3.000 de militari şi peste 300 de echipamente de luptă”, a informat departamentul de presă al Ministerului Apărării rus, într-un comunicat citat de agenţia Interfax.

Antrenamentul de comandă și personal cu formațiunea Yasnesky din Orenburg (sud-vestul țării) este unul deja planificat, potrivit Ministerului rus al Apărării.

În timpul exercițiului, vor fi efectuate manevre de evitare a atacurilor aeriene, de contracarare a mijloacelor moderne de atac aerian și de răspuns la amenințarea utilizării acestora.

„Scopul principal este de a îmbunătăți coordonarea organelor militare de comandă și control, de a evalua abilitățile practice ale ofițerilor de comandă și control ai unei formațiuni de rachete, precum și ale unităților militare în cursul pregătirii și conducerii luptei”, potrivit unui comunicat de presă.

La exercițiul din Orenburg va participa și un regiment de rachete hipersonice de croazieră Avangard, care călătoresc cu de 27 de ori viteza sunetului (Mach 27). Primul astfel de sistem a fost dat în folosință în decembrie 2019.

Forţele de Rachete Strategice sunt una din principalele componente ale forţelor strategice nucleare ale Rusiei şi au ca obiectiv descurajarea nucleară în contextul unei posibile agresiuni împotriva ţării.