Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FINALA EURO 2016: Portugalia a…

FINALA EURO 2016: Portugalia a câştigat Campionatul European pentru prima dată în istorie

Naţionala Portugaliei a câştigat, duminică seară, scor 1-0, după prelungiri, în meciul jucat cu prima reprezentativă a Franţei, disputată pe Stade de France din Paris, iar selecţionata antrenată de Fernando Santos a obţinut primul titlu european din istorie, relatează Mediafax.

Primele 90 de minute au fost tacticizate, ambele echipe anihilându-se reciproc. Franţa a avut ocaziile mai mari, prin Griezmann sau Giroud, dar portarul Rui Patricio s-a opus de fiecare dată. Eder a marcat golul decisiv pentru Portugalia, în minutul 109, cu un şut puternic de la distanţă, care l-a surprins pe Hugo Lloris.

Amintim că, ieri, 10 iulie, peste 6.800 de jan­darmi şi ofi­ţeri de poli­ţie au asi­gurat ordi­nea publică la fina­la din­tre Franţa şi Por­tu­ga­lia. Cu toate acestea, potrivit site-ului ager­pres, dumi­nică seara, în Paris au izbu­c­nit inci­dente în momen­tul în care supor­te­rii au încer­cat să pătrundă în fan-zone, închis după ce peste 90.000 de per­soane au intrat în fan-zone, în mai puțin de trei ore. Anun­țul închi­de­rii aces­teia a pro­vo­cat lacrimi, țipete în rân­dul celor în rân­dul celor rămași afară. Unii din­tre aceștia au arun­cat cu obiecte în mași­nile care tre­ceau prin apro­pi­e­rea zonei res­pec­tive. For­țele de ordine au răs­puns cu gaze lacri­mo­gene și tunuri cu apă.