Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozie în apropierea gării din…

Explozie în apropierea gării din Kiev. Forțele rusești au lansat o rachetă asupra clădirii Ministerului Apărării din Ucraina

Sursa foto: Reuters

O explozie puternică a avut loc miercuri seară, 2 martie, în apropierea gării din Kiev. Se întâmplă după ce forțele rusești au lansat o rachetă asupra clădirii Ministerului Apărării din Ucraina, însă proiectilul a fost doborât de un sistem de apărare aeriană în apropierea gării.

Este a șaptea zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. La Jitomir, în urma unui atac aerian „la baza Forțelor Armate ale Ucrainei”, patru persoane au fost ucise, inclusiv un copil. La Herson, armata rusă a preluat controlul asupra portului fluvial, gării, dar și asupra clădirilor administrative. Rapoartele serviciilor secrete ucrainene raportează trupe belaruse în apropierea graniței. Între timp, Statele Unite au închis spațiului aerian pentru companiilor aeriene ruse, Apple a suspendat vânzările produselor sale și a restricționat utilizarea Apple Pay pentru ruși, iar Sberbank blochează cardurile cetățenilor ruși care au donat fonduri fundațiilor ucrainene.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.