Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Belarus lansează sisteme de rachete…

Belarus lansează sisteme de rachete „Iskander-M” la granița cu Ucraina – Statul Major

În regiunea Gomel din Republica Belarus se înregistrează deplasarea lansatoarelor Iskander-M OTRK în direcția graniței cu Ucraina. Acest lucru a fost raportat luni, 28 martie, de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie Unian.

A 33-a zi de opoziție eroică a poporului ucrainean față de invazia militară rusă este în desfășurare. Principalele eforturi ale inamicului sunt concentrate pe menținerea liniilor ocupate și pregătirea pentru reluarea operațiunilor ofensive”, se arată în raport.

În a 33-a zi de război în Ucraina, militarii ucraineni continuă să respingă atacurile rusești. În mai multe orașe din Ucraina au fost auzite alarme antiaeriene. Trupele ucrainene au lansat contraatacuri cu succes în orașul Harkov din sud-estul Ucrainei. Viceprim-ministra Ucrainei, Irina Vereșciuk, solicită „demilitarizarea” zonei Cernobîl, ocupată de forțele ruse. Președintele Ucrainei declară că Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut neutru ca parte a unui acord de pace cu Rusia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina