Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene susțin că Rusia…

Autoritățile ucrainene susțin că Rusia va bombarda Odesa și alte regiuni ale Ucrainei cu rachete Caliber

Sursa foto: unian.net

Rusia va bombarda Odesa și alte regiuni ale Ucrainei cu rachete Caliber. Asta spune reprezentantul sediului operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratchuk, scrie unian.net.

„Din păcate, probabilitatea unor lovituri cu rachete asupra orașului Odesa, a regiunii Odesa și a altor regiuni ale statului nostru rămâne mare. Amenințarea este constantă. Vorbim, în primul rând, despre rachete de croazieră pe mare de tip Caliber”, a spus el.

Bratchuk a menționat că racheta de tip Caliber zboară cu o viteză de peste 800 km/h, având o locație programată. Ea își poate schimba traiectoria de mai multe ori și poate fi dificil de doborât: „Cu toate acestea, băieții noștri sunt foarte pricepuți”.

„Nu suntem îngrijorați, dar să știți că există o amenințare și inamicul trebuie distrus!” a menționat Bratchuk.

Ucraina nu vede nicio confirmare reală a declarațiilor părții ruse cu privire la retragerea trupelor din anumite zone de luptă. Declarația a fost făcută joi, 31 martie, de către Andriy Yermak, șeful Biroului președintelui ucrainean.

Serviciile secrete britanice au raportat joi că, în zilele următoare, ar putea izbucni lupte aprige lângă Kiev.

Odesa, un port pitoresc la Marea Neagră, care se ocupă de mai mult de jumătate din importurile și exporturile Ucrainei, este văzut ca o țintă strategică și majoră pentru forțele ruse. Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în ceea ce Kremlinul descrie drept o „operațiune militară specială”.

O lună mai târziu, capitala Kiev și orașe cheie precum Odesa sunt încă necucerite, trupele ruse se confruntă cu o rezistență puternică din partea forțelor ucrainene și o opoziție sfidătoare din partea populației civile. Dar unele orașe, cum ar fi Mariupol și Cernihiv se află într-o situație critică.