Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   21 de persoane au murit,…

21 de persoane au murit, iar 25 au fost rănite, în urma bombardamentelor masive din Merefa. Pe acest caz, Procuratura regională Harkov a inițiat un dosar penal

În oraşul Merefa, regiunea Harkiv, în urma bombardamentelor inamice care au avut, în noaptea de 17 martie, 21 de persoane au decedat, iar alte 25 au fost rănite, scrie presa ucraineană.

Potrivit Procuraturii regionale Harkov, trupele ruse au atacat clădirea școlii și au lansat atacuri și asupra centrului orașului Merefa. În urma atacurilor, 21 de persoane au decedat și 25 au fost rănite.

Pe acest caz, Procuratura regională Harkov anunță că a deschis un dosar penal pentru încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, dar și pentru omor cu premeditare (partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei). În noaptea de 17 martie, invadatorii au continuat bombardarea haotică a Harkovului, precum și a altor orașe din regiune. Luptele continuă în direcția Izium și Chuguev.

Pe rețele de socializare au fost publicate imagini cu consecințele bombardamentului nocturn asupra orașului Merefa din regiunea Harkov. Invadatorii ruși au atacat oraşul Merefa în noaptea de 17 martie.

Joi, 17 martie, este a 22-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene anunță că au fost deschise alte nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele afectate de război. Deocamdată, Rusia și Ucraina nu au reluat negocierile privind încetarea acțiunilor militare.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.