Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Premier Energy solicită ANRE-ului majorarea…

Premier Energy solicită ANRE-ului majorarea tarifului la energia electrică. Consumatorii ar putea achita 2,71 de lei per kWh – DOC

Premier Energy, cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova, cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea tarifelor la energia electrică. Astfel, compania solicită un tarif de 2,71 de lei per kWh, față de 2,17 de lei per kWh cum este acum.

Cel mai mare furnizor de energie electrică din R. Moldova cere ANRE-ului ca noile tarife să fie aplicate începând cu 1 iunie.

În prezent, consumatorii Premier Energy, cei din centrul și sudul R. Moldova, achită 2 lei și 17 bani pentru un kWh, urmare a unei decizii a ANRE din 18 martie curent.

Conform solicitării companiei expediate ANRE-ului, cursul de schimb valutar înregistrează tendințe ce depășesc considerabil ipotezele aplicate în calculele utilizate pentru ultimele prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice aprobate de către autoritatea de reglementare.

Totodată, furnizorul de energie electrică susține că prețul de vânzare a energiei electrice de la furnizorul central indică spre un potențial de majorare cu circa 20%. De asemenea, Premier Energy menționează că prețurile de procurare a energiei electrice arată în trend ascendent în raport cu cele aplicate în calcule ce au stat la baza ultimelor prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice aprobate în acest an.