Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Primele declarație ale lui Năstase…

Primele declarație ale lui Năstase după hotărârea CSJ: „Este o decizie politică”

Foto: privesc.eu

Andrei Năstase susține că hotărârea luată de Curtea Supremă de Justiției (CSJ) este una politică și comandată. Deși decizia este definitivă și irevocabilă și nu poate fi atacată la CEDO, liderul PPDA a menționat că va continua să lupte.

„Este o decizie politică, comandată de către un criminal care și-a bătut joc de această țară, după ce ne-a furat de-a lungul timpului controlând toate instituțiile statului. După ce a alungat un milion de oameni peste hotare și a transformat justiție din Republica Moldova și sistemul financiar bancar într-o spălătorie a mafiei rusești. Ne-a furat votul. A ucis democrația în Republica Moldova”, a spus Năstase într-un live în cadrul emisiunii „În Profunzime” cu Lorena Bogza.

Andrei Năstase face un apel către protestatari să vină la 7.30 dimineața în fața Primăriei: „Acolo vom anunța exact cum vom proceda. Apoi vom constitui un Comitet de Rezistență și vom atrage oameni integri cu care vom riposta”.

Am încercat anterior să îl contactăm pe purtătorul de cuvânt al democraților pentru a comenta declarațiile aduse la adresa PDM, însă acesta nu a putut să ne răspundă la telefon, fiind plecat peste hotare. Deputatul democrat Sergiu Sîrbu ne-a informat că partidul urmează să vină cu o reacție oficială. Acesta a mai precizat că PDM neagă acuzațiile care li se aduc în privința faptului că ar fi implicați în invalidarea alegerilor locale.

Hotărârea CSJ a fost luată de judecătorii Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh, în timp ce în fața instituției, mai bine de cinci ore, are loc o acțiune de protest. Se întâmplă la trei săptămâni din ziua în care Andrei Năstase a fost ales primar al capitalei cu 52,57% din voturi. La 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat mandatul de un an la șefia capitalei cu un avantaj de 12 644 de voturi față de contracandidatul său, Ion Ceban.

Foto: privesc.eu