Principală  —  IMPORTANTE   —   Politică pe seama copiilor. Platforma…

Politică pe seama copiilor. Platforma „Pentru Moldova” a inaugurat un teren de joacă în Căușeni, dar Primăria orașului a scos panoul cu tentă politică

Deputatul Platformei „Pentru Moldova” și fostul primar al orașului Căușeni Grigore Repeșciuc a participat marți la inaugurarea unui teren de joacă în centrul acestei localități, lângă sediul Consiliului Raional. Pe terenul respectiv a fost pus și un panou care anunța că amenajarea e făcută la inițiativa și cu implicarea deputatului Repeșciuc. În comunicatul Platformei „Pentru Moldova” nu se menționează însă cât s-a cheltuit pentru amenajare și cine a dat banii.

Solicitat de Ziarul de Gardă, viceprimarul orașului Căușeni Sergiu Babin a spus că acel panou cu numele lui Repeșciuc a și fost demontat miercuri, 25 noiembrie.  

La inaugurarea terenului de joacă din centrul orașului Căușeni a participat și deputata Partidului Șor Reghina Apostolova, care, alături de alți deputați ai acestei formațiuni politice, dar și de câțiva foști aleși din partea PDM, formează acum Platforma parlamentară „Pentru Moldova”.  

Ziarul de Gardă a aflat de la reprezentanții Primăriei Căușeni că este vorba despre o reamenajare a unui loc de joacă pentru copii, care a existat pe același teren public, fiind deschis anterior de autoritățile locale, dar care avea nevoie de renovare. Astfel, la începutul lunii noiembrie, o consilieră orășenească din partea Partidului Șor, Tatiana Ilieș, a cerut permisiunea de a amenaja un teren de joacă în preajma Consiliului Raional, iar pe 10 noiembrie, Primăria Căușeni i-a permis. În acea solicitare nu se spunea nimic despre Grigore Repeșciuc sau Platforma „Pentru Moldova”. 

După inaugurarea de marți, Primăria orașului Căușeni a dispus demontarea panoului cu inscripţia: „Teren de joacă construit la inițiativa deputatului pe circumscripția nr. 35 Grigore Repeșciuc”, ceea ce s-a și întâmplat.  Panoul a fost depozitat în garajul Primăriei Căuşeni  și urmează să fie restituit proprietarului.

Viceprimarul orașului Căușeni Sergiu Babin a declarat pentru Ziarul de Gardă că autoritățile locale dezaprobă aceste gesturi cu caracter politic și folosirea imaginii copiilor de către politicieni.

Deputațiii Platformei „Pentru Moldova” au mai inaugurat recent terenuri de joacă pentru copii în două sate din raioanele Soroca și Rezina, care ar fi fost amenajate, potrivit comunicatelor de presă, de „agenți economici”. Nu se spune însă despre ce antreprenori este vorba și cât s-a cheltuit.

Deputatul Grigore Repeșciuc și respectiva platformă politică nu au răsuns deocamdată la apelurile telefonice și mesajele cu întrebări, expediate de Ziarul de Gardă. 

Anterior, și alți politicieni au inaugurat terenuri de joacă pentru copii în diverse localități. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc, deputați ai PDM, reprezentanți ai Partidului Șor.  Nici ei nu spuneau care sunt costurile pentru amenajare și cine le-a acoperit.

Avocata poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu, a atenționat de mai multe ori că standardele internaționale și legislația națională interzic folosirea copiilor pentru obținerea dividendelor electorale.