Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Zelensky, într-un nou mesaj pentru…

Zelensky, într-un nou mesaj pentru cetățenii ruși: „Această luptă nu este doar pentru pace în Ucraina, ci și pentru țara voastră, pentru ce a fost bun în ea. Nu tăceți”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a înregistrat un nou mesaj video care se adresează și cetățenilor ruși, cu îndemnul de a vorbi oriunde au posibilitatea despre războiul din Ucraina, cât încă pedeapsa pentru asta este materială, și nu Gulagul.

Cetățenii Federației Ruse fac aceeași alegere ca și ucrainenii în aceste zile, aceste ore, dintre viață și robie. Azi, mâine, în următoarea săptămână, acesta este un timp când putem învinge răul fără pierderi majore, când pentru luarea de poziție, amenințarea este concedierea sau dubița, dar nu Gulagul, pierderile materiale, dar nu împușcarea. Nu pierdeți această ocazie. Rețelele de socializare, prieteni, cunoscuți și necunoscuți trebuie să vă audă.

Noi, ucrainenii, vrem pace. Cetățeni ai Rusiei, pentru voi aceasta luptă nu este doar pentru pace în Ucraina, ci și pentru țara voastră, pentru ce a fost bun în ea. Dacă tăceți acum, pentru voi mai târziu va vorbi doar sărăcia voastră, iar ei i se vă răspunde doar cu represalii. Nu tăceți!, a spus Zelensky.

Invazia militară rusească asupra Ucrainei continuă pentru a unsprezecea zi consecutiv. În contextul crizei de securitate în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a venit la Chișinău pentru a discuta cu oficialii moldoveni despre gestionarea valului de refugiați ucraineni, dar și despre sprijinul SUA pentru democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova.

Ministerul Apărării de la Kiev a anunțat în dimineața zilei de 6 martie că „pierderile forțelor de ocupație ruse se ridică la 88 de avioane și elicoptere”. Iar Rusia, prin purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, cere UE și NATO să nu mai ajute Ucraina cu armament.

LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării: „Continuăm să respingem inamicul. Ocupatorii ruși nu ne pot distruge”