Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Pentru ce a votat…

VIDEO Pentru ce a votat Șor: „Trebuie să reconstituim colhozurile, cum am făcut la Jora de Mijloc”

La fel ca și liderii celorlalte partide, Ilan Șor a mers astăzi la secția de votare pentru a-și exercita dreptul la vot, dar și pentru a le spune jurnaliștilor pentru cine și-a dat votul. Deși a ținut un discurs lung despre ce schimbări trebuie să apară în țară, liderul Partidului „Șor” a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor despre dosarul său de la Curtea de Apel Cahul.

Prima propoziție, Șor a spus-o în limba română: „Am votat în primul rând pentru poporul R. Moldova”.

Următoarele propoziții Șor le-a rostit în limba rusă: „Am votat pentru ca imediat în țara noastră să înceapă schimbările, care acum trei ani au început și în Orhei: drumuri, parcuri, infrastructură. Pentru ca oamenii să iasă afară și să calce pe asfalt. Pentru ca bugetul în țară să crească, să înceapă construcția fabricilor și oamenii să obțină locuri de muncă. Pentru ca în sate să apară colhozurile, așa cum au apărut și în Jora de Mijloc”.

Unul dintre jurnaliști l-a întrebat pe Șor și ce se va întâmpla cu dosarul acestuia după alegerile parlamentare, doar că liderul Partidului „Șor” a refuzat să răspundă la întrebare.

Cu două dosare penale, Şor candidează la parlamentare

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat de prima instanță, în 2017, la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

Anterior, pe nume lui Ilan Şor a mai fost deschis un dosar pentru abuz în serviciu la administrarea „Băncii de Economii” SA şi „Banca Socială” SA. Totuşi, deşi au trecut patru ani de când Şor a fost pus sub acuzare, acest dosar penal nu a fost încă trimis în judecată, PA invocând „complexitatea cauzei penale şi necesitatea cunoştinţelor speciale în domeniul financiar-bancar”.

Ilan Şor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll, ca fiind unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară. Condamnat în primă instanţă, Ilan Şor aspiră la un fotoliu de deputat în următorul Legislativ. Liderul Partidului „Şor” a degrevat recent din funcţia de primar de Orhei pentru a intra în campania electorală, asta în contextul în care mandatul de primar îi expiră în acest an.

Urmăriți live pe ZdG toate evenimentele din ziua alegerilor parlamentare:

LIVE/ Moldova alege Parlamentul. Primii alegători aduși în mod organizat

Accesați harta interactivă pentru a vedea toate circumscripțiile uninominale deschise în țară și peste hotare, adresele secțiilor de votare și a găsi informații despre toți candidații care aspiră la un mandat de parlamentar.

Foto: privesc.eu